Surówka z marchewki i selera bardzo łatwa jedno naczyniowa surówka do obiadu, do zrobienia z trzech różnych warzyw i jogurtu naturalnego.
Surówka z marchewki i selera
Składniki:
1 marchewka- 50 gram,
½ selera- 100 gram,
2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu- 24 gramy.
natka pietruszki do ozdoby
Przepis:
Po pierwsze starannie obierz ze skórki marchewkę i seler. Następnie zetrzyj warzywa na tarce, włóż do miseczki dodaj jogurt naturalny, całość wymieszaj. Na koniec przełóż całość na talerzyk deserowy i ozdób pociętą natką pietruszki. W taki sposób przygotowana surówka będzie z pewnością nadawać się do mięsnego niedzielnego obiadu z ziemniakami.
Zerknij również na topową listę najlepszych surówek obiadowych, którą sporządziliśmy na podstawie oceny naszych internatów.
https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/surowki-do-obiadu-5-najlepszych-pomyslow/